Elske Mooijman

Fractievertegenwoordiger

In het verbinden ligt mijn uitdaging. Ik denk creatief en ik heb een scherp gevoel voor welke waarden een rol spelen in diverse zaken.

GroenLinks profileert zich door rustig en stabiel aanwezig te zijn met een herkenbaar en betrouwbaar geluid op het gebied van milieu en verdraagzaamheid. Bovendien zoeken we verbinding zoeken tussen verschillende partijen en standpunten. In het verbinden ligt mijn uitdaging. Ik denk creatief en ik heb een scherp gevoel voor welke waarden een rol spelen in diverse zaken.

Toen ik acht was kwam ik voor het eerst in Twente en ik was direct verliefd op het landschap, de taal, de sfeer en de ongedwongen manier van omgaan met elkaar. Toch ben ik geboren in Rotterdam en ik ben nog altijd trots op die stad. De architectuur, het vernieuwende en het grootstedelijke boeien me nog steeds. Opgegroeid en getogen ben ik in aan de Veluwezoom in Velp. Ik woon nu 30 jaar naar volle tevredenheid in Hengelo. De sfeer, de faciliteiten en het winkelaanbod van Hengelo zijn die van een stad, de omgangsvormen van een dorp. Hengelo heeft een rustig soort vernieuwingszin en kwaliteitsbewustzijn die maakt dat Hengelo heel regelmatig hoog scoort in benchmarks. Zo blijkt Hengelo de beste bibliotheek van Nederland blijkt te hebben. Daarnaast is het een compact gebouwde stad waardoor je bijna overal binnen 10 minuten op de fiets in het hart van de stad of juist in het bos bent.
 
Mijn werk en mijn hart liggen in het onderwijs. Vol overtuiging ben ik bezig met het ontwikkelen van mensen, bewustmaken van kwaliteiten #maaklerenleuk. Je leert nergens meer dan voor de klas. Mijn hobby’s zijn fietsen, koken en lezen. Dat komt goed uit in een gezin waar ik moeder ben van vier kinderen en bonusmoeder ben van drie kinderen.
 
Vanaf mijn dertiende jaar ben ik al met medezeggenschap en met partijpolitiek bezig. Mijn interesse komt voort uit het praten over dingen die er toe doen (waarden en normen) en kijken in hoeverre besluitprocedures te beïnvloeden zijn. Op mijn dertiende koos ik vanuit het pacifisme voor de PSP. Bovendien vond ik dat de politici van die partij met de juiste toon spraken: erudiet, niet wollig en met een kwinkslag. Dat herken ik nu nog steeds in GroenLinks. Groen en duurzaam waren altijd al belangrijk voor me (ook vanuit mijn tienertijd). GroenLinks wil opkomen voor dat wat kwetsbaar is, maar we willen de eigen verantwoordelijkheid aanspreken en stimuleren. We kiezen nooit de gemakkelijke weg. We communiceren op een respectvolle en vooral complete manier. We kiezen steeds een insteek die uitgaat van de eigen verantwoordelijkheid van een ieder, maar we wijzen ook op de morele plicht om te zorgen voor elkaar, om zorg te dragen voor een goede samenleving.
 
GroenLinks profileert zich door rustig en stabiel aanwezig te zijn met een herkenbaar en betrouwbaar geluid op het gebied van milieu en verdraagzaamheid. Bovendien zoeken we verbinding zoeken tussen verschillende partijen en standpunten.
 
In het verbinden ligt mijn uitdaging. Ik denk creatief en ik heb een scherp gevoel voor welke waarden een rol spelen in diverse zaken. Daarnaast heb ik 8 jaar fractie-ervaring en veel bestuurservaring. Ik ben lid geweest van 2 raden van toezicht. Verder heb ik anderhalf jaar gemeenteraadservaring en heb ik 4 jaar in een raadscommissie meegedraaid.
 
Ik voel me betrokken bij alle mensen. Ik vind preventie en uitdaging belangrijk bij de jeugd, eigen verantwoordelijkheid bij de volwassenen en bij senioren vind ik het blijven participeren in de maatschappij tegen vereenzaming belangrijk. Mijn kracht is mijn inzet en mijn inlevingsvermogen. Ik ben kritisch, analytisch en zelfstandig denkend. Ik kan goed zoeken naar een klein herkenbaar voorbeeld van een groot issue. Bijvoorbeeld het realiseren van
een goede fietsenstalling in de stad om zo de parkeerproblematiek aan te pakken.
 
Ik ga voor verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander.