Agnes Booijink ondertekent petitie namens Groenlinks.

Vanmorgen lazen we in de TC Tubantia dat HeArtgallery de noodklok luidt. Beeldende Kunst heeft een lange traditie in Hengelo, van Kunstzaal bij de schouwburg via Akkuh tot HeArtgallery nu. Dankzij vele vrijwilligers en met steun van de fam. Brok en enkele private sponsoren heeft HeArtgallery deze Hengelose traditie onder moeilijke omstandigheden levend gehouden.

Vele duizenden Hengeloërs vinden jaarlijks de weg naar HeArtgallery en er worden jaarlijks vele exposities georganiseerd. Het is daarnaast een belangrijke ontmoetingsplek geworden voor Hengelose kunstenaars.  Verder onderneemt HeArtgallery veel activiteiten in Hengelo op het gebied van beeldende kunst- ook buiten haar pand- en dat allemaal op vrijwillige basis en met steun van enkele sponsoren.

Sponsoren blijven echter niet eeuwig sponsor en vrijwilligheid is geen garantie voor continuïteit. Daarom heeft HeArtgallery een beleidsplan gemaakt en wil het weer professionaliseren. Daarvoor is de gemeente Hengelo gevraagd haar verantwoordelijkheid te nemen, middels een (jaarlijkse) subsidie.

GroenLinks zal  de petitie ondertekenen. Mocht er een voorstel vanuit het College geformuleerd worden om HeArtgallery met een subsidie te honoreren, zal GroenLinks dat voorstel steunen. Indien het College niet met zo'n voorstel naar de Raad komt, zullen we daartoe zelf een initiatief nemen. Als Hengelo een vitale stad wil zijn,  verdient het een Kunstpodium, zeker als de plannen voor de markt (culturele invulling) serieus worden genomen. Inmiddels heeft ons kandidaat raadslid Agnes Booijink al namens GroenLinks Hengelo de petitie ondertekend,

GroenLinks Hengelo