Op een bijzondere manier, omzoomd door het prachtige weer van de afgelopen dagen, vieren we daarmee eigenlijk de democratie. Op weg naar de stembus. Vanuit dit gevoel ontstond het idee een oproep te doen. Een gezamenlijke oproep van alle Hengelose lijsttrekkers. Na wat rondappen, -mailen en -bellen is het uiteindelijk gelukt om rond het lijsttrekkersdebat dit weekend de handtekeningen en medewerking van alle zittende fracties te vergaren.

 

Beste Hengeloër,

Oorlog in Oekraïne, oorlog in Europa.

We zien de beelden. Nieuwsupdates volgen elkaar op:

Aanvallen, honderdduizenden mensen op de vlucht, miljoenen in onzekerheid, sancties, een nucleaire dreiging.

Het raakt ons allemaal. Ook in Nederland; ook in Hengelo.
Misschien raakt het je zelfs direct; omdat je familie of vrienden in Oekraïne hebt wonen, omdat je er regelmatig komt voor werk, of ondersteuning biedt zoals verschillende Hengelose organisaties.

Als Hengeloërs verafschuwen we wat er gebeurt. We vinden het verschrikkelijk dat Vladimir Poetin de landsgrenzen van Oekraïne niet respecteert. Dat hij talloze levens op het spel zet, economieën kapot maakt en internationaal recht schendt. Dit moet nu stoppen en sancties tegen Rusland zijn nodig om Poetin te raken.

Sancties die ook invloed kunnen hebben op ons leven in Hengelo: stijgende gas- en brandstofprijzen, producten die moeilijk leverbaar worden. En mogelijk zal er ook op Hengelo een beroep worden gedaan voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De oorlog in Oekraïne raakt aan ons leven op het moment dat er al veel speelt in de wereld, en we ook nog de gevolgen dragen van de corona pandemie.

Als Hengelose politici willen we je aanmoedigen om juist in deze tijd je stem te laten horen. Om te onderstrepen dat wij in Nederland kiezen voor een democratie, de stem van het volk. Dat we elkaar respecteren en verder helpen. Met oog voor de toekomst, met hart voor elkaar.

Of met de bekende woorden:
Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder, niet zonder ons. Namens de Hengelose politieke partijen:

Frank Peters, Pro Hengelo
Mitchell Boers, VVD
Hugo Koetsveld, SP
Hanneke Steen, CDA
Glenn Dedecker, LokaalHengelo
Sebastiaan van der Pal, D66
Han Daals, BurgerBelangen
Marie-José Luttikholt, PvdA
Agnes Booijink, GroenLinks
Jeanet Nijhof, PVV
Susanne van den Beukel, ChristenUnie

 

Ga stemmen, laat je stem horen!