Fractievoorzitter Elske Mooijman: "Ik ken Joyce al jaren als zeer actieve GroenLinkser. Binnen en buiten onze fractie toont ze zich betrokken en positief kritisch. Als voorzitter van de kandidatencommissie onderschrijf ik natuurlijk van harte wat de commissie over haar schrijft: Een vrouw met visie op de roodgroene samenleving met een scherp oog voor ethiek."

Joyce Vorgers zegt zelf over haar plek op de kandidatenlijst: "Ik ben erg blij en vereerd met deze mooie plek die de leden van GroenLinks Overijssel mij hebben gegeven. De komende jaren staan we voor grote uitdagingen in de provincie, we zien dat het debat verhardt en dat steeds meer mensen politiek afhaken. Ik ga mij de komende jaren inzetten voor een verdere vergroening van Overijssel en wil dat samen doen met álle inwoners. We moeten de grote uitdagingen van deze tijd samen aangaan en ik ben dan ook een groot voorstander van een burgerberaad op alle politieke niveaus. Het is bewezen dat mensen dan meer aangehaakt en betrokken blijven bij het zoeken en vinden van oplossingen.

Met 5 jaar ervaring binnen de Hengelose politiek, heeft Joyce Vorgers binnen Twente een mooi groen netwerk op weten te bouwen. Met haar sociale gezicht weet ze politieke medestanders te vinden op diverse onderwerpen. De afgelopen jaren is ze onder andere woordvoerder geweest op het gebied van mobiliteit, de omgevingsvisie en de klimaatadaptie strategie. Onderwerpen die ook raken aan de taken en verantwoordelijkheden van de provincie.

Elske Mooijman: "Als fractievoorzitter van de Hengelose raadsfractie vind ik het mooi dat er een Hengelose op een verkiesbare plaats staat."

Lager op de lijst zijn ook de volgende Hengeloërs nog te vinden: plek 16 Rik Wolters, plek 18 Agnes Booijink, plek 26 Corry Lameris en plek 27 Henk Marijt.