De motivatie van de jury

Herman is al jaren een van de drijvende krachten achter de Heemtuin en weet jong en oud te enthousiasmeren voor de natuur. Hij gaat uit van mogelijkheden en weet mensen te verbinden.

De Heemtuin is een plek waar educatie op nummer 1 staat en draait volledig op vrijwilligers. Het behoud en de bescherming van inheemse planten en bomen vinden de vrijwilligers van de heemtuin zeer belangrijk.

Ook een groot voordeel is dat deze heemtuin de zomerdag voor bezoekers vrij toegankelijk is. De vrijwilligers van het IVN als beheerder van de heemtuin, houden tevens toezicht op het beleefbos, dat dagelijks voor ouders en kinderen toegankelijk is met als doel de natuur terug te brengen in het interessegebied van de Hengelose bevolking en vooral bij de kinderen deze interesse aan te wakkeren. Het basisonderwijs kan hier terecht voor de broodnodige natuurbeleving. De grote pleitbezorger van deze heemtuin verdient wat ons betreft dan ook het Groene Lintje!

Gezellige middag

Tijdens zijn gebruikelijke zondagmiddagwandeling is Herman door vrouw en vrienden naar de Weusthagschool gelokt, waar een groep GroenLinksers, vrienden en vrijwilligers van de heemtuin hem stonden op te wachten.

Na een kort woordje van voorzitter Henk en raadslid Agnes kreeg Herman het Groene Lintje opgespeld door Clementine Maathuis, de winnares van vorig jaar.

Herman: "Vorige week al een verdacht telefoontje. Vanochtend opeens een extra rugzak mee tijdens de wandeling, ook verdacht. En de route was ook wel erg kort, wat ik ok verdacht vond. Maar deze onderscheiding had ik absoluut niet zien aankomen! Maar net als wielrenners en voetballers wil ik toch ook zeggen: dit komt natuurlijk het hele team toe."

Na de uitreiking werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een stukje taart en een borrel.

Clementine Maathuis, winnares van vorig jaar, speldt Herman het Groene Lintje op © Charlotte Bax
Clementine Maathuis, winnares van vorig jaar, speldt Herman het Groene Lintje op.
Raadslid Agnes Booijink feliciteert Herman Mulder met zijn Groene Lintje © Charlotte Bax
Agnes Booijink feliciteert Herman met zijn Groene Lintje.