Jan Evers voert GroenLinks Hengelo aan

De leden van GroenLinks hebben Jan Evers gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Zijn inzet: minstens drie zetels.

Jan Evers is momenteel de enige vertegenwoordiger van GroenLinks in de Hengelose raad. In april van dit jaar nam hij de plaats in van Rudy Theunissen, die wegens gezondheidsproblemen stopte als raadslid. Evers liep al sinds 2010 mee als fractieondersteuner. De nieuwe lijsttrekker van GroenLinks is 59 jaar. In het dagelijks leven is hij werkzaam als informatiemanager op de Universiteit Twente.

In de tijd dat GroenLinks nog deel uitmaakte van het college, met wethouders als Henk Nijhof en Janneke Oude Alink, was de partij altijd goed voor drie tot vier zetels. "Daar gaan we nu ook voor. Drie verwacht ik zeker wel", zegt Evers.

Op de tweede plaats van de kandidatenlijst staat oud-raadslid Elske Mooijman. De hoogste nieuwkomer is kunstenaar Agnes Booijink, op nummer 3. De top-7 van GroenLinks wordt gecompleteerd door Colin Kok (4), Joyce Vorgers (5), Danya Weevers (6) en Melanie Braamhaar (7). 

 

Lees hier het artikel in de Tubantia