“ Hartstikke leuk die economische groei, maar daar heb je niks aan als we onze planeet onleefbaar maken. ”

Hoi! Ik ben Charlotte, penningmeester en webmaster voor GroenLinks Hengelo. Ik ben 31 jaar en woon met mijn vriend sinds 2017 in de Woolder Es. Ik heb aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede gestudeerd, maar ik ben niet meer werkzaam in de muziekindustrie.

In plaats daarvan ben ik nu ondernemer. Ik houd me bezig met webdesign, duurzame webhosting en bloggen. Dit is allemaal voortgekomen uit mijn vreselijk uit de klauwen gelopen ecoblog CherryCharlie.nl, waar ik elke maand een paarduizend lezers mag inspireren op het gebied van verduurzamen en natuurbeleving. Hieruit kwam een eigen rubriek bij Roots Natuurmagazine voort, en vrij snel daarna die eigen onderneming. Want waarom zou ik al die skills niet ook voor anderen inzetten? Om deze reden ben ik ook webmaster bij GroenLinks: ik heb al die techniek vrij snel door - meegekregen van mijn vader, denk ik.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om te wandelen (vooral trektochten!), kamperen, lekker in de keuken te staan en creatief bezig te zijn. Zo maak ik af en toe zelf zeep met gedroogde kruiden van eigen balkon, en naai ik sinds kort mijn eigen kleren van duurzame of pre-loved stoffen.

Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijk in alles wat ik doe. Hartstikke leuk die economische groei, maar daar heb je niks aan als we onze planeet onleefbaar maken. Ik vind dan ook dat klimaat en klimaatrechtvaardigheid altijd op nummer 1 moeten staan, en wil dat ook in alles wat ik doe uitdragen: privé, mijn werk, en nu ook politiek.

Ik wil niet alleen mensen inspireren om zelf duurzamer te leven, maar ze ook laten realiseren dat ze veel meer impact kunnen hebben dan ze denken. Door groen te stemmen (in het stemhokje én met je portemonnee), politiek actief te worden (ook al is het maar iets kleins, zoals een keer mee flyeren), door mee te doen met petities en acties en door groene doelen te steunen, zodat die net zulke sterke lobby's kunnen worden als bijvoorbeeld die van de bio-industrie en de fossiele industrie.

Voor GroenLinks zet ik me al wat langer in als webmaster, maar nu wil ik me ook als bestuur inzetten. Ten eerste als penningmeester, daarnaast ook in het campagne/activiteitenteam met Henro aan het roer.