“ Het is de moeite waard als je ergens je schouders onder zet. ”

Ik ben Henro Veijer. 46 jaar, vader van twee kinderen en onlangs getrouwd met de moeder van mijn kinderen. Opgegroeid in het conservatieve Staphorst en 21 jaar geleden verliefd geworden op Twente en haar inwoners.

Ik ben een freelance data-specialist die in zijn vrije tijd aan hardlopen, mountainbiken en kickboxen doet. Sinds kort ben ik bezig met een cursustraject bijengastdocent Het is de bedoeling dat ik op scholen voorlichting ga geven over het belang van bijen.

Er zijn een aantal thema's die als een rode draad door mijn leven lopen;

Welzijn: wat nu welzijn precies is, is voor een ieder anders. Alle mensen zijn anders. Maar wat we delen is het verlangen ons goed te voelen, ons fijn te voelen, zorgenvrij, gerespecteerd en in vrijheid te leven. Het is de kunst uit te vogelen wat je kunt doen om het algemeen welzijn te verhogen zonder de individuele mens uit het oog te verliezen.

Sociaal: belangrijk voor mij is mijn overtuiging dat de we met zijn allen een samenleving vormen en dat we er allemaal beter van worden als we elkaar helpen. Ik ben altijd op zoek naar consensus en verbinding. We moeten met elkaar voor elkaar zorgen, jong en oud, groot en klein, gezond en ziek, rijk en arm.

Duurzaamheid: we kunnen wel goed voor ons zelf willen zorgen maar dat heeft niet zoveel zin als de wereld om ons heen afbrokkelt, instort, vies en lelijk wordt. Willen we goed voor ons zelf zorgen, dan zullen we ook voor onze omgeving moeten zorgen. En dat kan op een manier die ons welzijn vergroot. Daar moet ook wat mij betreft de focus op liggen: niet "wat kost het mij" maar "wat levert het mij op".

In al die zaken moeten we praktisch blijven. Ik hou niet van administratie omwille van administratie, regels omwille van regels, procedures omdat je je daar veilig bij voelt. Natuurlijk, al deze zaken zijn nodig. Maar altijd moet je je afvragen: bereik ik hier mijn doel mee?

Dat zijn de belangrijkste thema's waar ik mij als GroenLinks lid voor in wil zetten. Ik doe dat als lid van het bestuur, waar ik mij focus op de 'mens dingen'. Campagne voeren, leden onderling verbinden, GroenLinks met Hengelo verbinden. Ik wil de partij faciliteren zodat we als een groep mensen met gedeelde belangen onze doelen in Hengelo en omstreken kunnen verwezenlijken.

Ik leef bij de stelregel: "Als het niets kost is het niets waard."

Met deze uitspraak bedoel ik niet dat dingen niet goedkoop mogen zijn, dat ik neerkijk op makkelijk of goedkoop. Deze uitspraak gaat niet over geld of luiheid.

Met deze uitspraak bedoel ik dat je bereid moet zijn om je in te zetten voor wat je belangrijk vindt, dat een grote inspanning een grote beloning met zich mee brengt. Dat het de moeite waard is als je je schouders ergens onder zet.